Szabolcs megye
Összetartó csapat
 
<a href="http://radio.slhosting.eu:8035/">Bull Csapat</a>

MENÜ

A Gyalogló Chat szabályzata

 

1. Általános tudnivalók

• A Gyalogló Chat és a faliújság felhasználói belépéskor elfogadják a chat szabályzatát. A chat szabályzat a chatelés rendjének zavartalanságát, a chatelõk nyugodt szórakozását hivatott biztosítani, melynek betartatása az operátorok feladata.

• A regopok operátori jogokat csak az operátor nélküli ideiglenes szobákban és az Indában adhatnak, illetve csoportos szobák esetén az adott csoportba tartozó regop ha kap felhatalmazást a szoba operátoraitól, akkor ott is adhat ki jogokat a megbeszéltek alapján. Az újjonnan felkerült szobák operátorait a szoba alapítója vagy a csoport választja meg, illetve az állandó szobákban a már meglévõ szobaopok maguk jelölhetnek új szobaopot.

• A regopok kötelesek az állandó és csoport szobákban rendet tartani.

• Az ideiglenes (nem regisztrált) és az önálló regisztrált, valamint a 18+ szobákat önálló közösségeknek tekintjük, ezért ezekben a szobákban a regopok csak szélsõséges esetekben, a chatszabályok súlyos megsértése (törvénysértõ magatartás és a chat mûködését veszélyeztetõ tevékenység) esetén intézkedhetnek.

• Az operátorok jogosultak a rendelkezésükre álló eszközökkel a chatelõket, illteve a faliújságot jogszerûtlenül használókat - a cselekmény súlyával arányban álló mértékben - figyelmeztetni, elnémítani, kizárni, vagy hosszabb idõre kitiltania szolgáltatásból akár IP cím, akár nick szerint.

• Visszatérõ szabálytalankodó (nickcsere miatt nicknévtõl függetlenül is) felhasználó súlyosabb büntetésre számíthat (pl. figyelmeztetés nélküli elnémításra).

• Az állandó szobák szobaopjai, a regopok, valamint a megaopok látják a felhasználók számítógépének IP címét, melyet ki nem adhatnak, kizárólag operátori munkájuk segítségéhez használhatják fel a Magyarországon hatályos adatvédelmi törvények szigorú betartása mellett.

• Ideiglenes erotikus jellegû szobát csak (magyar idõ szerint) este 22 órától reggel 06 óráig lehet létrehozni, egyéb esetben a regopok jogosultak a szoba bezárására.

• A szobaoperátorok ellen panasszal a szoba fõoperátoránál, fõszobaoperátorok és regopok ellen a megaop@gyaloglo.hu címen és a Panaszbejelentõ oldalon lehet élni, részletes esetleírással, és a bizonyító log, képernyõkép csatolásával. A panasznak halasztó hatálya nincs, ellenben az operátor munkájának megítélését segíti, és sorozatos mulasztáskor az operátor menesztéséhez vezethet.
Esetleírás, log és képernyõkép nélkül benyújtott panaszok kivizsgálására nincs lehetõség.


2. Szobák állapotának változása

• Mûködését tekintve háromféle szoba található a chaten: ideiglenes, regisztrált (önálló és csoporthoz tartozó) és állandó.

• Ideiglenes szobát csak regisztrált felhasználók nyithatnak. További külön szabályok ezekre a szobákra nem tartoznak.

• Állandó szobákra vonatkozó szabályok:
♦ A szobák látogatottságáról az alábbi oldalon tájékozódhatsz: http://chats.gyaloglo.hu/szobaido. A szobák állandóvá tételérõl ez alapján születik döntés.
♦ Nem kerülhet fel az állandó szobák közé az a szoba, mely csalással, vagy egyéb normákba ütközõ cselekedetekkel próbál elõrébb jutni, illetve ha a Gyalogló Chat vezetõsége kérelmét elutasítja.
♦ A felkerülések és lekerülések elbírálása hónap végén történik, az elmúlt idõszak statisztikája és a szabályok betartása alapján.
♦ Állandó szobává válhat az a regisztrált szoba, amelynek a sorában a táblázatban a percek(30) oszlopban piros szám van.
♦ Lekerülhet a állandó szobák közül az a szoba, amely átlagos látogatottsága két hónapon át nem éri el a 8 fõt.

• A piros szoba vendég érkezésekor, kvíz vagy egyéb nyereményjáték lefolyása alatt, egyéb rendezvény lebonyolítása alatt ideiglenesen jön létre.


3. Felhasználó (nick) nevek, és szoba nevek.

• A Gyalogló Chat felhõtlen használatához hozzátartozik a megfelelõ chatelési név és szobanév kiválasztása. Az ezekkel kapcsolatos szabályok fõként napjaink elfogadott társadalmi, erkölcsi normáin alapulnak. A szoba nevekre és a nicknevekre általában és értelemszerûen ugyanaz vonatkozik.

• Mindenki számára ajánlott ízléses, ötletes nevet választania kapcsolatteremtés sikerességének érdekében.

• Bizonyos nickek használatát a chat szabályzata megtilt, melyek ellen az operátorok jogosultak fellépni:
♦ Illegális kábítószerhasználatra utaló nevek. Ide tartoznak az ismert drogok, a drogelõállításához, terjesztéséhez és használatához szükséges eszközök.
♦ Pedofíliára utaló nickek.
♦ Escort szolgáltatásra utaló nickek.
♦ Tilos élõ webcímeket választani nicknévként.
♦ Különösen gyûlöletkeltõ, uszító felhasználóinevek, ezeken felül minden, amit jogszabály, vagy a jóizlés nem tûr meg.
♦ Az Inda szobában, továbbá azokban a nem a 18+ jelzésû szobákbanz csak azok a szexuális tartalmú nickek maradhatnak, melyek a jóízlés határát nem lépik át.
♦ Azok a nickek, amik a jóizlés határait túllépik, a 18+ jelzésû szobákban tartózkodhatnak napi 24 órában.
A felhasználói nickeket szobában való tartózkodását a fenti szobák szobaszabályzata egyedileg módosíthatja.
♦ A Prefixek és Postfixek megválasztásakor a NÉVVÁLASZTÁS szabályai érvényesülnek. Tilos uszító, fajgyûlölõ, trágár stb pre- és postfixeket használni.
♦ Közéleti személyiségek, politikusok nevein szabad chatelni, mindaddig, amíg vissza nem élnek vele, és azt a személy lejáratására, vagy hangulat- és gyûlöletkeltésre nem használják fel.
♦ Szado, mazo és erre utaló nickek csak a 18+ jelzésû szobákban tartózkodhatnak.


4. A chatelés szabályai:

• Chateléskor és a faliújság használatakor minden egyes leírt szó olyan, mintha az életben, beszéd formájában hangozna el egy nagyobb társaságban, így erre fokozottan ügyelni kell. A társaság beszélgetését megzavaró és a „Használati feltételek”-ben, valamint a „Jogi közlemény”-ben (link) foglaltakat sértõ felhasználók ellen az operátorok többek közt az alábbi esetekben lépnek fel:
♦ Nagybetûs írásmód, a CAPS LOCK tartós használata;
♦ Egymás után több soron keresztül ugyanannak az üzenetnek a beírása, más néven floodolás;
♦ Hosszabb, több soros szövegek sorozatos bemásolása (nem tartoznak ide a mindenki számára hasznos információk, illetve rajzolások amik a szoba többi tagjait nem zavarják);
♦ Privát beszélgetések bemásolása a közös térbe;
♦ Bármilyen tartalom (de különösen FTPszerver, pornóoldal, konkurrens chat) hirdetése privát, illetve közös beszélgetésben;
♦ Telefonszám, IP cím, e-mail cím, illegális FTP szerver, konkurrens chat szolgáltatás címe sem névben, sem prefixben nem lehet.
♦ Webcímek megengedettek, de csak ha a felhasználók ezt nem sûrûn másolják a közösbe, és nem érkezik ezzel kapcsolatban panasz.
A reklámozási célt szolgáló webcím bemásolások tiltottak.
♦ A Gyalogló Chat-et kizárólag a http://gyaloglo.hu és a www.gyali.hu címrõl lehet jogszerûen igénybe venni, a Habostorta Kft. által fejlesztett klienssel.
♦ A Gyalogló Chat használatát csak közvetlen felhasználó-szerver kapcsolattal lehet igénybe venni, abba a felhasználó más számítógépet nem iktathat (leszámítva a saját ISP gépeit);
♦ Tilos a káromkodás, csúnya szavak használata, alapvetõ beszélgetési normák be nem tartása;
♦ Tilos más személyek, csoportok alázása;
♦ Privát szöveget weboldalra kitenni szigorúan tilos, büntetõ eljárást von maga után.
♦ Tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, abecsületét, jó hírnevét rontani;
♦ Mindenegyéb olyan szöveg tiltott mind a Chat-en, mind a faliújságon, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a szobalakók többségének ízlését durván sérti.
♦ A szobákban linkeket elhelyezni csak olyan esetben szabad ha az nem tartalmaz semmiféle konkurenciára utaló tartalmat (pl. egyéb chatoldalak, társkeresõ oldalak, stb.) Youtube és egyéb videómegosztó portálok, képgyûjtemények linkjeit – amennyiben nem sért személyeket, csoportokat – lehet linkelni de 1 órában maximum pár alkalommal, ami nem zavarja a felhasználókat.
♦ Törvénysértés esetén az operátorok azonnal eljárhatnak, és törölhetik a szobát, vagy tilthatják a felhasználót.
♦ Amennyiben egy felhasználó regopokat, megaopokat, a szobák operátorait, vagy az üzemeltetõt szidalmazza fórumokon vagy chaten, az ellen azonnal figyelmeztetés nélkül felléphetnek az operátorok.
♦ A renitens, többszörösen szabályszegõ felhasználókkal szemben az operátorok figyelmeztetés nélkül is eljárhatnak.


5. Néhány jótanács

• Használj vegyesen kis- és nagybetût, mintha egy levelet vagy egy e-mail-t írnál.

• Lehetõleg mindig köszönj, amikor belépsz egy szobába, vagy kilépsz onnan.

• Légy óvatos, ha egyszerre több szoba ill. privát ablakod fut! Komoly esélyed van rá, hogy elõbb-utóbb összekevered, ami komikus vagy kínos helyzetet teremthet.

• Add önmagad. Viselkedj úgy, mint a valós életben, partnered mondandód alapján fog megítélni.

• Oszd meg tudásodat másokkal, segítsd a kezdõket, kérdezz bátran a tapasztaltabbaktól!

• Légy figyelemmel mások magánügyeire, érzéseire, Neked is lehet rossz napod!

• Ne élj vissza az operátori hatalommal, a hatáskörhöz felelõsség is társul!

• Légy elnézõ mások hibáival szemben, de figyelmeztesd õket!


6. Hirdetések

• A magán jellegû hirdetések helye az üzenõfal vagy faliújság.

• Komolyabb hirdetési lehetõségeket keresõk a Habostorta média oldalán találnak további lehetõségeket.

• Weboldalakat vagy kereskedelmi hirdetéseket csak is kizárólag a média oldalon található lehetõségek szerint szabad hirdetni.

• Privát, társkeresõ vagy a szobákhoz kapcsolódó hirdetéseket a nagyobb általános témájú szobák közösében napi néhány alkalommal szabad hirdetni, de csak ameddig az operátorok engedik.

• Klubtagok egy-egy alkalommal a klub üzenõ falát is igénybe vehetik.

• A szobák saját magukat vagy a programjaikat a szoba témájában (topic) és a blogjában (chattémák) hirdethetik.

• Csoport szobák a csoport szabályzatban leírtak szerint a körüzenetek is igénybe vehetik a programjaik hirdetésére.

• A chaten és a weboldalon is tilos privátüzenetben hirdetni.

• Minden hirdetéssel kapcsolatos visszaélés esetén a legsúlyosabb szankciókat alkalmazzuk.

Szavazás

Kellett az oldalnak a változtatás?
Sokkal jobb így
Nem látok változást
Idő pocsékolás volt
Asztali nézet